Projekat podržali

Evropska Unija

Soros

Sponzori mreže

 

EurActiv Newsletter
Prijava na NewsLetter


Beta OMS

Erdoganov miting odlaže derbi Željezničara i Sarajeva    

Objavljeno : 16.05.2018. Štampa El. pošta bookmark
 

Ministarstvo unutrašnjih poslova Sarajevske županije zatražilo je odlaganje derbija gradskih rivala Željezničara i Sarajeva zakazanog za 20. maj zbog najavljenog predizbornog mitinga turskog predsednika Redžepa Tajipa Erdogana u centru glavnog grada Bosne i Hercegovine. Odlaganje se traži iz bezbednosnih razloga.

 

Dopis sa zahtevom za odlaganje utakmice posljednjeg kola fudbalskog prvenstva BiH, upućen je na adresu FS BiH, prenela je hrvatska agencija Hina.

 

Razlog za odlaganje utakmice najavljene za 20. maj u 17.00 su bezbednosni razlozi, jer će najveći broj policajaca toga dana biti angažovan na zaštiti skupa predsednika Turske, lidera Stranke pravde i razvoja.

 

Prevremeni predsednički i parlamentarni u Turskoj biće održani 24. juna.

 

Erdogan će predizborni skup održati u dvorani Zetra i očekuje se dolazak više hiljada Turaka i njegovih simpatizera u sklopu predizborne kampanje.

 

Prema odredbama FS BiH, poslednji susreti se moraju igrati u isto vreme, što sugeriše da će se sva tri meča poslednjeg 10. kola odložiti. Međutim, u FS BiH smatraju da je moguće promeniti termin odigravanja samo jedne utakmice, jer se već zna prvak države i ko ide u kvalifikacije za Ligu šampiona i za Ligu Evropa.

 

Izvor: Beta

Foto: Beta

 

 
 
Pošaljite komentar
Pošaljite komentar


 

PROJEKTI I KONKURSI

EurActiv franšiza za Srbiju:
Novinska agencija BETA, direktor: Radomir Diklić, glavni i odgovorni urednik: Dragan Janjić
Novinska Agencija Beta
Developed by Zorica Filipović, Predrag Tošić
EKO ZNACKA