Projekat podržali

Evropska Unija

Soros

Sponzori mreže

 

EurActiv Newsletter
Prijava na NewsLetter


Beta OMS

EU će pomoći Srbiji u zaštiti životne sredine    

Objavljeno : 20.09.2017. Štampa El. pošta bookmark
 

Srbiji predstoji detaljna analiza stanja zaštite životne sredine i sprovedenih projekata, posle čega će biti pripremljena pregovarača pozicija za poglavlje 27, izjavio je ministar zaštite životne sredine Goran Trivan tokom susreta sa šefom Delegacije Evropske unije u Srbiji Semom Fabricijem. Fabrici je rekao da Srbija, kao partner EU, može da očekuje svu pomoć u cilju poboljšanja stanja životne okoline.

 

"Delegacija EU u Srbiji će vam pružiti punu podršku u podizanju kapaciteta Ministarstva i promociji ciljeva zaštite životne sredine", naglasio je ambasador Fabrici, navodi se u saopštenju Ministarstva od  19. septembra.

 

Trivan je kao prioritetne oblasti izdvojio prečišćavanje otpadnih voda, upravljanje komunalnim otpadom, remedijaciju zemljišta i borbu protiv klimatskih promena, za šta je kao najbolji, najjeftiniji i najkvalitetniji metod naveo pošumljavanje.

 

"Puno ćemo truda uložiti u zaštitu prirode i ublažavanje klimatskih promena, a metod koji ćemo koristiti jeste pošumljavanje", istakao je Trivan.

 

Ministar je podvukao da će veća pažnja biti posvećena saradnji sa nevladinim sektorom i informisanju građana o zaštiti životne sredine.

 

Sagovornici su se složili da treba jačati kapacitete lokalnih vlasti, pogotovo za izradu i finansiranje projekata zaštite životne sredine, kao i da će u tom pogledu lokalne samouprave imati potrebnu pomoć.

 

"Jedinice lokalne samouprave moraju planirati sredstva za zaštitu životne sredine u svojim budžetima za sledeću godinu", rekao je Trivan.

 

Izvor: Beta

Foto: MZŽS

 Produkcija je deo projekta podrške javnom informisanju koji je sufinansiran iz budžeta Republike Srbije - Ministarstva kulture i informisanja. Izneti stavovi ne predstavljaju nužno stavove organa koji je dodelio sredstva.

 
 
Pošaljite komentar
Pošaljite komentar


 

PROJEKTI I KONKURSI

EurActiv franšiza za Srbiju:
Novinska agencija BETA, direktor: Radomir Diklić, glavni i odgovorni urednik: Dragan Janjić
Novinska Agencija Beta
Developed by Zorica Filipović, Predrag Tošić
EKO ZNACKA