Projekat podržali

Evropska Unija

Soros

Sponzori mreže

 

EurActiv Newsletter
Prijava na NewsLetter


Beta OMS

Okrugli sto "Životna sredina, kvalitet vazduha i vode"    
Objavljeno : 05.09.2017. Štampa El. pošta bookmark
 
Organizator: Ujedinjene nacije
Mesto: Beograd
Datum: 06.09.2017

Tim Ujedinjenih nacija u Srbiji organizuje okrugli sto "Životna sredina, kvalitet vazduha i vode, i posledice po zdravlje sa osvrtom na UN održive ciljeve razvoja u okviru Agende 2030", u sredu, 6.  septembra, u 10.00 u prostorijama UN (Zorana Đinđića 64).

 

Na skupu učestvuju predstavnici Ministarstva zdravlja, Ministarstva životne sredine, EU Delegacije u Srbiji, kao i UN agencija i relevantnih nacionalnih institucija i civilnog sektora.

 

Tim UN će, nakon uvodnog obraćanja predstavnika UNDP i Svetske zdravstvene organizacije (SZO), kao i predstavnika relevantnih ministarstava i Delegacije EU, predstaviti dosadašnji rad u kontekstu životne sredine.

 

Drugi deo okruglog stola biće posvećen aerozagađenju i rezultatima istraživanja SZO u Srbiji, uz prisustvo predstavnika SZO iz Kancelarije u Bonu.

 

Kako se navodi, skup je posvećen isticanju angažovanosti Srbije u sprovođenju ciljeva održivog razvoja s obzirom da je Vlada Srbije sa timom UN zaključila petogodišnji Okvir razvojnog partnerstva za period od 2016. do 2020. koji je usklađen sa nacionalnim razvojnim prioritetima i procesom pretpristupnih pregovora sa EU, a naročito se odnosi na proces dostizanja ciljeva održivog razvoja u okviru UN Agende 2030.

 

 
 
Pošaljite komentar
Pošaljite komentar


 

PROJEKTI I KONKURSI

EurActiv franšiza za Srbiju:
Novinska agencija BETA, direktor: Radomir Diklić, glavni i odgovorni urednik: Dragan Janjić
Novinska Agencija Beta
Developed by Zorica Filipović, Predrag Tošić
EKO ZNACKA