EurActiv Newsletter
Prijava na NewsLetter


Nagrada svakom ko zagorča Junkeru uspomene na Prag    

Objavljeno : 07.06.2017. Štampa El. pošta bookmark
 

Češki ekstremisti iz pokreta "Islam ne želimo u Češkoj" raspisali su nagradu od 200 evra svakome ko na legalan način uspe da šefu Evropske komisije Žan-Klodu Junkeru, koga su nazvali Rajh protektor, zagorča posetu Pragu.

 

"Rajh protektor dolazi u petak (9. juna) u Prag da razgovara sa Bohuslavom Sobotkom najverovatnije o kvotama (za prijem izbeglica). Ko ga legalno i primereno namuči da mu na put u Distrikt Prag ne ostanu lepe uspomene dobiće novčani poklon 5.000 kruna", objavio je "Islam ne želimo u Češkoj" na svom sajtu.

 

Antiislamski češki ekstremisti aludiraju na zloglasnog Rajh protektora Rajnharda Hajdriha koga je Hitler postavio na čelo novog Protektorata Češka i Moravska, kada je uz blagoslov velikih sila na konferenciji u Minhenu 1938. godine anektirao Sudete i rasparčao Čehoslovačku.

 

Rajnhard Hajdirh ostao je u Čehoslovačkoj upamćen kao "Praški kasapin" i po izjavama u stilu "pretvaranje ovog češkog đubreta u Nemce moraju da prate metode zasnovane na rasističkoj misli". Ratna čehoslovačka vlada u egzilu izvela je na njega uspešan atentat u Pragu kada su diverzanti obučeni u Londonu pucali 27. maja 1942. godine u Pragu na Hajdrihov automobil i bacili bombu. Hajdirh je podlegao povredama 4. juna.


"Islam ne želimo u Češkoj" je pozvao Čehe da se tokom posete Junkera suprotstave, kako su naglasili, autokratskom zlu iz Brisela.

 

Žan-Klod Junker dolazi u Prag na konferenciju o bezbednosti, a sa premijerom Bohuslavom Sobotkom namerava da razgovara pre svega o zajedničkoj odbrani i budućoj armiji EU koja bi mogla da interveniše i van granica EU.

 

Izvor: Beta

Foto: Evropska kom

isija

 
 
Pošaljite komentar
Pošaljite komentar


 

DRUŠTVENE MREŽE

News Letter

PROJEKTI I KONKURSI

EurActiv franšiza za Srbiju:
Novinska agencija BETA, direktor: Radomir Diklić, glavni i odgovorni urednik: Dragan Janjić
Novinska Agencija Beta
Developed by Zorica Filipović, Predrag Tošić
EKO ZNACKA