EurActiv Newsletter
Prijava na NewsLetter


Proizvedeno u Nemačkoj najomiljenija oznaka u svetu    

Objavljeno : 19.06.2017. Štampa El. pošta bookmark
 

Istraživanje reputacije oznaka "Proizvedeno u ..." na proizvodima pokazalo je da je Nemačka zemlja u koju u svetu imaju najviše poverenja i da se na nemačku oznaku gleda pozitivnije nego na oznake drugih država. Najmanje poverenja potrošačima ulivaju proizvodi sa oznakom "Proizvedeno u Kini".

 

Oznaku "Proizvedeno u ..." uveli su Britanci krajem 19. veka da bi odvojili svoje proizvode od jevtinog uvoza i kopija koje su napravili Nemci, podseća se u izveštaju agencije Statista.

 

"Nije tajna da se ta percepcija prilično brzo promenila i oznaka 'Proizvedeno u Nemačkoj' postala je pečat kvaliteta, takođe i zahvaljujući nemačkom ekonomskom čudu iz pedesetih godina 20. veka", navela je nemačka agencija za istraživanje tržišta, preneo je portal thelocal.de.

 

Izveštaj je pokazao da se danas oznaka "Proizvedeno u Nemačkoj" uglavnom povezuje sa visokim kvalitetom i visokim standardima bezbednosti proizvoda.

 

Posle proizvoda sa oznakom "Proizvedeno u Nemačkoj", najcenjeniji su proizvodi napravljeni u Švajcarskoj, EU, Velikoj Britaniji i Švedskoj.

 

Najmanje poverenja potrošačima ulivaju proizvodi sa oznakom "Proizvedeno u Kini".

 

Istraživanje agencije Statista obuhvatilo je više od 43.000 ljudi iz 52 zemlje plus EU. Stanovnici zemalja uključenih u istraživanje predstavljaju 90% globalne populacije.

 

Izvor: EurActiv.rs

Foto: Pixabay.com

 

 
 
Pošaljite komentar
Pošaljite komentar


 

DRUŠTVENE MREŽE

News Letter

PROJEKTI I KONKURSI

EurActiv franšiza za Srbiju:
Novinska agencija BETA, direktor: Radomir Diklić, glavni i odgovorni urednik: Dragan Janjić
Novinska Agencija Beta
Developed by Zorica Filipović, Predrag Tošić
EKO ZNACKA