Sutra počinje Beogradski bezbednosni forum 2012.    

Objavljeno : 19.09.2012. Štampa El. pošta bookmark
 

Postoji li izlaz iz evropske krize ekonomije i demokratije? Koje su posledice krize na ljudsku sigurnost u zemlji i inostranstvu? Kakva je nova uloga Kine u svetu krize? Ovo su samo neka od pitanja o kojima će preko 300 domaćih i stranih visokih zvaničnika evropskih država, predstavnika Evropske unije i NATO, istraživačkih i naučnih instituta, građanskog društva, parlamentaraca i novinara diskutovati na drugom Beogradskom bezbednosnom forumu u hotelu Hajat, od 20. do 22. septembra 2012.


Tri domaće organizacije građanskog društva: Beogradski fond za političku izuzetnost, Evropski pokret u Srbiji i Beogradski centar za bezbednosnu politiku, organizuju BEOGRADSKI BEZBEDNOSNI FORUM u želji da region i Beograd pozicioniraju na mapi svetskih skupova na kojima se raspravlja o strateškim temama. Po ugledu na slične skupove iz Brisela, Minhena ili Bratislave, u otvorenoj i kritičnoj atmosferi, u Beogradu će se tokom trodnevnog foruma, uz učešće preko 70 stranih gostiju, raspravljati u vezi sa bezbednosnim, ekonomskim i spoljno političkim pitanjima u Evropi i svetu.

 

Otvaranju Foruma prethodi skup mladih naučnika iz regiona, 20. septembra, čiji su radovi izabrani na prethodno održanom konkursu. Oni će predstaviti nalaze svojih istraživanja.


CILJEVI:

Ciljevi Beogradskog bezbednosnog foruma su: da se otvori evropska i globalna bezbednosna debata i na Balkanu, da se diskutuje o balkanskim bezbednosnim pitanjima u okvirima evropske i globalne bezbednosti, kao i da se predstave balkanska dostignuća i dileme učesnicima evropske i globalne bezbednosne debate od kojih se očekuje bolje razumevanje i veća podrška Srbiji.


Na sajtu www.belgradeforum.org možete naći, na engleskom jeziku, detaljan program, biografije govornika i druge relevantne informacije.

 

Na dnu saopštenja je agenda Foruma.

 

Strateški partneri Beogradskog bezbednosnog foruma su: UN WOMEN, Balkanski fond za demokratiju, Slovačka atlantska komisija, UNDP/SEESAC.

Forum se realizuje uz podršku: Ministarstva spoljnih poslova Republike Češke, ambasade Kraljevine Norveške u Beogradu, Federalnog ministarstva za odbranu i sport Republike Austrije, Ženevskog centra za demokratsku kontrolu naoružanih snaga DCAF, Američke agencije za međunarodni razvoj USAID, Instituta za održive zajednice, Misije OEBS u Srbiji, Saveta za inkluzivno upravljanje, NATO Odeljenja za javnu diplomatiju, Norveškog istraživačkog saveta i Holcima.

Prijatelji Foruma su: ambasada Republike Francuske u Srbiji i Evropski pokret Nemačke. Tehničku podršku Forumu pruža Tehnicom.

Medijski partneri Foruma su: RTS, B92, Studio B, Tanjug, FoNet, Politika, Blic, Dnevnik, Novi Magazin, Euractiv.rs.

<

br />

 
 
Pošaljite komentar
Pošaljite komentar


 

Partner rubrike

luxemburg mali

25.03.2017, Rim
Organizator: Evropska unija
6 - 8.4.2017, Budimpešta
Organizator: Evropska dunavska akademija
08.03.2017, Beograd, Niš
Organizator: EU info centar, UN u Srbiji, EU info kutak
02.03.2017, Beograd
Organizator: EU info centar
23.03.2017, Beograd
Organizator: EU Info centar

PROJEKTI I KONKURSI

EurActiv franšiza za Srbiju:
Novinska agencija BETA, direktor: Radomir Diklić, glavni i odgovorni urednik: Dragan Janjić
Novinska Agencija Beta
Developed by Zorica Filipović, Predrag Tošić
EKO ZNACKA