Konkurs za učešće na studentskom skupu BEUM    
Objavljeno : 20.08.2012. | Ažurirano : 17.09.2012. Štampa El. pošta bookmark
 
Organizator: Beogradski model Evropske unije
Mesto: Beograd
Datum: 15.09.2012

Drugi Beogradski model Evropske unije, u okviru koga će se domaći i strani studenti kroz simulacije upoznati sa radom institucija EU, održaće se od 25. do 28. oktobra u Beogradu. Konkurs za učešće otvoren je od 15. avgusta do 15. septembra 2012. godine.

 

Na konkurs za BEUM 2012 se mogu prijaviti svi studenti i postdiplomci društvenih fakulteta do 26. godina starosti, koji odlično govore engleski jezik, popunjavanjem aplikacionog formulara i motivacionog pisma na internet stranici Beogradskog modela Evropske unije.

 

Beogradski model Evropske unije prvi put je održan novembra 2011. godine u prostorijama Skupštine Srbije u Beogradu. Ovaj događaj okupio je preko 150 domaćih i stranih studenata društvenih nauka koji su četiri dana simulirali rad tri najvažnije institucije EU: Evropskog parlamenta, Saveta EU i Evropskog saveta.

 

Organizator Beogradskog modela EU je Studentsko udruženje BEUM, koje okuplja studente sa više beogradskih fakulteta, kao i studente sa fakulteta iz Beča, Osla, Majnca i Atine.

 

Cilj Beogradskog modela EU jeste da studente upozna sa načinom na koji institucije Evropske unije funkcionišu, dajući im šansu da na četiri dana postanu deo tog složenog procesa.

 

Učesnici će imati priliku da biraju između velikog broja uloga:

 

  • poslanici u Evropskom Parlamentu;
  • ministri u Savetu Evropske unije;
  • šefovi država i vlada u Evropskom Savetu;
  • lobisti u Evropskom Parlamentu i Savetu Evropske unije;
  • lobisti u Evropskom Savetu;
  • novinari

 

Beogradski model Evropske unije karakteriše visoka realističnost simulacije, zahvaljujući strogim pravilima procedure koja su preuzeta i adaptirana za potrebe ove konferencije direktno iz evropskih institucija čiji se rad simulira.

 

Učesnici će imati priliku da prošire svoja praktična znanja o funkcionisanju EU, da unaprede svoje veštine javnog nastupa i engleskog jezika i da upoznaju brojne kolege iz zemlje i inostranstva.

 

Ovogodišnji Beogradski model EU podržali su Razvojni program Ujedinjenih nacija (UNDP) preko Kancelarije za evropske integracije Vlade Srbije, kao i Skupštine Srbije u čijim će se prostorijama ovaj skup održati.

 

Informacije o konferenciji su dostupne na sajtu BEUM-a.

 

 

 
 
Pošaljite komentar
Pošaljite komentar


 

Partner rubrike

luxemburg mali

20.04.2017, Beograd
Organizator: EU info centar

PROJEKTI I KONKURSI

EurActiv franšiza za Srbiju:
Novinska agencija BETA, direktor: Radomir Diklić, glavni i odgovorni urednik: Dragan Janjić
Novinska Agencija Beta
Developed by Zorica Filipović, Predrag Tošić
EKO ZNACKA