Betina izložba medijske fotografije u Ziri    
Objavljeno : 14.06.2012. | Ažurirano : 02.07.2012. Štampa El. pošta bookmark
 
Organizator: Novinska agencija Beta
Mesto: Beograd
Datum: 15.06.2012

Izložba Betina fotografija godine biće od 15. do 30. juna organizovana u tržnom centru Zira (Ruzveltova 33). Betina izložba medijskih fotografija iz jugoistočne Evrope, odabranih na međunarodnom konkursu, prethodno je bila u galeriji "Nju moment" (New Moment) u Beogradu, a od 15. jula biće izložena u Parizu u Kulturnom centru Srbije. Fotografije bi trebalo da budu predstavljene u oktobru u Umetničkom centru Sent Bridžid u Otavi, u Kanadi.

 

Na 9. konkursu medijske fotografije koji organizuje Novinska agencija Beta učestvovlo je 125 autora iz 13 zemalja koji su poslali 518 fotografija. Žiri je u uži izbor odabrao 72 najbolje fotografije, a pobednik je proglašen 17. maja.

 

Prema izboru žirija, prvu nagradu dobila je Sanja Knežević iz Amnesti internešenala (Amnesty International) za fotografiju "Majka i ćerka". Druga nagrada pripala je rumunskom fotografu Vadimu Girdi (Ghirda) iz agencije AP za fotografiju "Beba Andrej" ("Baby Andrei"). Treću nagradu osvojio je Miloš Cvetković iz dnevnika "Blic", za fotografiju "Brusač kočionih paknova". Pobednici konkursa dobili su: 1.000 evra za prvu, 750 evra za drugu i 500 evra za treću nagradu.

 

Ovogodišnji žiri za Betinu nagradu činili su: Aleksandar Anđić (Vreme), Dragan Kujundzić (Asocijacija fotografskih autora), Vladimir Tatarević (Fakultet primenjenih umetnosti), Srđan Sulejmanović (EPA) i Nenad Petrović (Beta).

 

Specijalnu nagradu za sportsku fotografiju, generalnog sponzora izložbe Telekoma Srbije, dobio je Kostadin Andonov, iz bugarskog sportskog portala Sportline, za fotografiju "Slalom".

 

Specijalna nagrada za ljudska prava Medijske organizacije jugoistočne Evrope (SEEMO) pripala je Igoru Pavićeviću iz magazina Nedeljnik za fotografiju "Ručak na barikadi".

 

Nagradu publike koja je glasala preko sajta "Fejbuk" dobio je Zoran Petrović iz Gradske turističke organizacije Kragujevac za fotografiju "Djavoli".

 

"Novina ove godine je to što su prvi put svi zainteresovani mogli da glasaju preko sajta Fejsbuk za svoju omiljenu fotografiju. Više od 7.500 ljudi glasalo je preko te društvene mreže", rekao je glavni i odgovorni urednik Bete Ivan Cvejić na proglašenju pobednika 18. maja.

 

 
 
Pošaljite komentar
Pošaljite komentar


 

Partner rubrike

luxemburg mali

25.03.2017, Rim
Organizator: Evropska unija
6 - 8.4.2017, Budimpešta
Organizator: Evropska dunavska akademija
08.03.2017, Beograd, Niš
Organizator: EU info centar, UN u Srbiji, EU info kutak
02.03.2017, Beograd
Organizator: EU info centar
23.03.2017, Beograd
Organizator: EU Info centar

PROJEKTI I KONKURSI

EurActiv franšiza za Srbiju:
Novinska agencija BETA, direktor: Radomir Diklić, glavni i odgovorni urednik: Dragan Janjić
Novinska Agencija Beta
Developed by Zorica Filipović, Predrag Tošić
EKO ZNACKA