Konkurs za predloge za razvoj Srbije    

Objavljeno : 26.04.2012. Štampa El. pošta bookmark
 

Evropski pokret u Srbiji u saradnji sa 19 organizacija građanskog društva i uz podršku Američke agencije za međunarodni razvoj USAID preko Instituta za održive zajednice realizuje projekat "Moguća Srbija".  U okviru projekta se sprovodi niz aktivnosti u 20 gradova Srbije sa osnovnim ciljem da se dodatno informišu, motivišu i uključe građani i stručnjaci u proces predlaganja mogućih i održivih rešenja za razvoj Srbije na lokalnom, regionalnom i nacionalnom nivou u skladu sa procesom evropskih integracija, a u okviru 7 tema.


To su:

  1. Ekonomska politika
  2. Socijalna politika
  3. Međunarodna politika
  4. Obrazovanje
  5. Životna sredina, energetika
  6. Ruralni i urbani razvoj
  7. Princip dobre uprave i borba protiv korupcije

 

Na istoimenom portalu www.MogucaSrbija.rs, koji je namenjen poboljšanju javne politike, dostupna su mišljenja, analize i predlozi stručnjaka o navedenim temama, baza korisnih dokumenata i publikacija, kao i vesti o aktivnostima širom Srbije.

 

Za građane koji imaju predloge ili ideje o tome kako se suočiti sa ključnim izazovima i preprekama razvoja Srbije i/ili mesta u kom žive i kako ti izazovi mogu postati razvojna šansa otvoren je konkurs do 13. maja. 2012. godine.

 

Aktivisti Evropskog pokreta u Srbiji će 26, 27. i 30. aprila od 12 do 14h u Beogradu, na Cvetnom trgu predstavljati projekat i razgovarati sa građanima.

 

 
 
Pošaljite komentar
Pošaljite komentar


 

Partner rubrike

luxemburg mali

20.04.2017, Beograd
Organizator: EU info centar

PROJEKTI I KONKURSI

EurActiv franšiza za Srbiju:
Novinska agencija BETA, direktor: Radomir Diklić, glavni i odgovorni urednik: Dragan Janjić
Novinska Agencija Beta
Developed by Zorica Filipović, Predrag Tošić
EKO ZNACKA