Civilno društvo Srbije u procesu EU integracija: Usvajanje vrednosti i unapređenje dijaloga    
Objavljeno : 18.09.2010. | Ažurirano : 03.03.2011. Štampa El. pošta bookmark
 
Organizator: Beogradska otvorena škola i Fondacija Fridrih Ebert
Mesto: Beograd
Datum: 21.09.2010.

Beogradska otvorena škola i Fondacija Fridrih Ebert organizovaće konferenciju za novinare o procesu evropskih integracija na temu “Razvoj održivog dijaloga između organizacija civilnog društva iz Srbije i EU: Ka efikasnijoj primeni zakona iz oblasti zaštite životne sredine“. Konferencija će početi u 10.30 u beogradskom Medija centru (Terazije 3).

 

Učesnici debate pokušaće da odgovore na pitanja: koje su najveće prepreke za efikasno sprovođenje zakona iz oblasti zaštite životne sredine, na koje načine unaprediti dijalog između organizacija civilnog društva i predstavnika zakonodavne i izvršne vlasti i kako njihovo međusobno umrežavanje doprinosi poboljšanju kvaliteta svakodnevnog života svih građana. Među pitanjima na koja će pokušati da daju odgovor je i pitanje koliko će potpuna primena zakona iz oblasti zaštite životne sredine ubrzati proces integracije Srbije u EU?

 

Na konferenciji će govoriti: ministar životne sredine i prostornog planiranja Oliver Dulić, šef Delagacije Evropske komisije u Srbiji Vensan Dežer (Vincent Degert), direktorka Kancelarije za evropske integracije Milica Delević, direktor kancelarije Fondacije Fridrih Ebert u Beogradu Mihael Erke (Michael Ehrke) i generalna direktorka Beogradske otvorene škole Vesna Đukić.

 

Za više informacija kontaktirati Natašu Nikolov: natasa.nikolov@bos.rs ili Nevenu Jovanović: nevena.jovanovic@bos.rs iz Beogradske otvorene škole.

 
 
Pošaljite komentar
Pošaljite komentar


 

Partner rubrike

luxemburg mali

25.03.2017, Rim
Organizator: Evropska unija
6 - 8.4.2017, Budimpešta
Organizator: Evropska dunavska akademija
08.03.2017, Beograd, Niš
Organizator: EU info centar, UN u Srbiji, EU info kutak
02.03.2017, Beograd
Organizator: EU info centar
23.03.2017, Beograd
Organizator: EU Info centar

PROJEKTI I KONKURSI

EurActiv franšiza za Srbiju:
Novinska agencija BETA, direktor: Radomir Diklić, glavni i odgovorni urednik: Dragan Janjić
Novinska Agencija Beta
Developed by Zorica Filipović, Predrag Tošić
EKO ZNACKA