Ciklus predavanja o kulturnim vezama Srbije i EU    
Objavljeno : 01.03.2017. | Ažurirano : 20.04.2017. Štampa El. pošta bookmark
 
Organizator: EU info centar
Mesto: Beograd
Datum: 06.04.2017

U okviru predavanja "Srbija i Evropa: kultura koja nas povezuje" profesor Fakulteta primenjenih umetnosti Branimir Karanović održaće predavanje o uticaju evropskih fotografa na fotografiju i fotografe u Srbiji u četvrtak 6. aprila u 18.00 u EU info centru (Kralja Milana 7). .

 

Predavanje se održava pod nazovim "Umetnički fotografi Evrope i Srbije – bratstvo dugo 100 godina" a tema je uticaj Anri Kartije–Bresona, Roberta Kape, Helmuta Njutna i ostalih eminentnih evropskih fotografa na vizuelnu i fotografsku umetnost i fotografe poput Gorana Tomaševića, Mirka Lovrića, Goranka Matić,  Aleksandra Kujučeva, Dragoljuba Zamurovića, Brajana Rašića, Tomislava Peterneka i brojnih drugih.

 

Gost predavač je Branimir Karanović, profesor fotografije na grafičkom odseku Fakulteta primenjenih umetnosti u Beogradu. Karanović se bavi grafikom i fotografijom, izlaže na samostalnim i grupnim izložbama u zemlji i inostranstvu i priredio je više autorskih izložbi fotografija i grafika domaćih i stranih autora u Beogradu, Solunu, Novom Sadu i Čačku.

 

Prijave za predavanje su obavezne i zainteresovani se mogu javiti na info@euinfo.rs ili na 011/40-45-400 do 6. aprila do 17h.

 

Ciklus predavanja "Srbija i Evropa: kultura koja nas povezuje" u EU info centru počeo je 2. marta, a vodi ga reditelj Stanko Crnobrnja.

 

Održana predavanja

 

2. marta 2017 - Predavanje "Srpski umetnici u Parizu – ljubav koja traje" koje se odnosi veze srpskih sa Parizom, kao umetničkim centrom, od kraja 19. veka. O srpskim umetnicima u Parizu govorili su istoričarka Irina Subotić i Stanko Crnobrnja.

 

 

 

 

 

 
 
Pošaljite komentar
Pošaljite komentar


 

Partner rubrike

luxemburg mali

20.04.2017, Beograd
Organizator: EU info centar

PROJEKTI I KONKURSI

EurActiv franšiza za Srbiju:
Novinska agencija BETA, direktor: Radomir Diklić, glavni i odgovorni urednik: Dragan Janjić
Novinska Agencija Beta
Developed by Zorica Filipović, Predrag Tošić
EKO ZNACKA