Ciklus predavanja o kulturnim vezama Srbije i EU    
Objavljeno : 01.03.2017. Štampa El. pošta bookmark
 
Organizator: EU info centar
Mesto: Beograd
Datum: 02.03.2017

Novi ciklus predavanja "Srbija i Evropa: kultura koja nas povezuje" koji će voditi reditelj Stanko Crnobrnja, počinje u četvrtak 2. marta u 18.00 u EU info centru (Kralja Milana 7). Ciklus počinje predavanjem o vezama srpskih umetnika i Pariza.

 

Predavanje pod nazivom "Srpski umetnici u Parizu – ljubav koja traje" odnosi se na ljubav između srpskih umetnika i grada svetlosti – Pariza koja traje od kraja 19. veka. Dvadesetih godina prošlog dveka paralelno sa francuskim nastaje i srpski nadrealizam. Pripadnici srpskog nadrealističkog pokreta ističu da je za njih pre svega važan moralni revolt, oni odbijaju građanski sistem vrednosti i podelu na umetničke rodove, a zastupaju i kolektivan i individualni rad.

 

Uz brojne vizuelne prikaze i video priloge, o srpskim umetnicima u Parizu govoriće istoričarka Irina Subotić i Stanko Crnobrnja.

 

Prijave za predavanje su obavezne i zainteresovani se mogu javiti na info@euinfo.rs ili na 011/40-45-400 do 2. marta do 12.00.

 

Stanko Crnobrnja je televizijski i filmski reditelj, producent i scenarista, teoretičar, i publicista, u oblasti masovnih komunikacija i teorije televizije, i profesor na Fakultetu za medije i komunikacije u Beogradu.

 

Irina Subotić je istoričarka umetnosti, bila je kustos Muzeja savremene umetnosti, a potom i Narodnog muzeja u Beogradu. Predavala je istoriju moderne umetnosti na Arhitektonskom fakultetu u Beogradu i Akademiji umetnosti u Novom Sadu. Organizovala je brojne izložbe jugoslovenske umetnosti 20. veka u zemlji i inostranstvu, objavila tekstove о jugoslovenskoj avangardi, savremenoj umetnosti i muzeologiji na 23 jezika.

 

 

 

 
 
Pošaljite komentar
Pošaljite komentar


 

Partner rubrike

luxemburg mali

25.03.2017, Rim
Organizator: Evropska unija
6 - 8.4.2017, Budimpešta
Organizator: Evropska dunavska akademija
08.03.2017, Beograd, Niš
Organizator: EU info centar, UN u Srbiji, EU info kutak
02.03.2017, Beograd
Organizator: EU info centar
23.03.2017, Beograd
Organizator: EU Info centar

PROJEKTI I KONKURSI

EurActiv franšiza za Srbiju:
Novinska agencija BETA, direktor: Radomir Diklić, glavni i odgovorni urednik: Dragan Janjić
Novinska Agencija Beta
Developed by Zorica Filipović, Predrag Tošić
EKO ZNACKA