EurActiv Newsletter
Prijava na NewsLetter


Zaštita životne sredine zajednički zadatak institucija, struke i civilnog društva    

Objavljeno : 03.10.2017. Štampa El. pošta bookmark
 

Ministar zaštite životne sredine Goran Trivan izjavio je 3. oktobra da ćemo kao država uspeti da zaštitimo životnu sredinu i ublažimo posledica klimatskih promena samo ako ujedinimo snage i znanja institucija, struke, organizacija civilnog društva. On je to poručio na Petoj sednici Zajedničkog konsultativnog odbora kojeg čine predstavnici Evropskog ekonomskog i socijalnog komiteta i socijalnih partnera, kao i drugih organizacija civilnog društva u Srbiji (EU-Serbia, Civil Society Joint Consultative Committee).

 

Ovo telo, koje je osnovala Vlada Republike Srbije, zaduženo je za praćenje realizacije Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju i pružanje pomoći Savetu za stabilizaciju i pridruživanje u promovisanju dijaloga i saradnje između socijalnih partnera i drugih organizacija civilnog društva u EU i Srbiji.

 

Ističući značaj zaštite životne sredine i očuvanja prirode, ministar Trivan je naglasio da je pošumljavanje najefikasniji i najjeftiniji način za ublažavanje klimatskih promena i dodao da će Ministarstvo zaštite životne sredine intenzivno raditi na tome.

 

On je zahvalio organizacijama civilnog društva i medijima na tome što su doprineli osnivanju posebnog ministarstva za resor zaštite životne sredine.

 

Centralna tema sednice, održane u Palati Srbija, bila je uticaj klimatskih promena. Sednici su prisustvovali brojni predstavnici organizacija civilnog društva, sindikata, Delegacije EU u Srbiji i dr.

 

Saopštenje Ministarstva zaštite životne sredine

 

 
 
Pošaljite komentar
Pošaljite komentar


 

DRUŠTVENE MREŽE

News Letter

PROJEKTI I KONKURSI

EurActiv franšiza za Srbiju:
Novinska agencija BETA, direktor: Radomir Diklić, glavni i odgovorni urednik: Dragan Janjić
Novinska Agencija Beta
Developed by Zorica Filipović, Predrag Tošić
EKO ZNACKA