Otvorena Betina izložba medijske fotografije      

Objavljeno : 18.05.2012. Štampa El. pošta bookmark
 

Uručivanjem nagrada pobednicima 17. maja je u beogradskoj galeriji "Nju moment" otvorena izložba Betine fotografije godine. Glavni urednik Novinske agencije Beta Ivan Cvejić, otvarajući manifestaciju, podsetio je da se izložba Betina fotografija godine održava po deveti put. On je rekao da je ove godine na konkursu učestvovalo 125 autora iz 13 zemalja koji su poslali ukupno 518 fotografija.


"Novina ove godine je to što su prvi put svi zainteresovani mogli da glasaju preko sajta Fejsbuk za svoju omiljenu fotografiju. Više od 7.500 ljudi glasalo je preko te društvene mreže", rekao je Cvejić.

 

Cvejić je kazao da je žiri od prispelih radovao odabrao 72 najbolje fotografije.

 

Prema izboru žirija, prvu nagradu dobila je Sanja Knežević iz Amnesti internešenala (Amnesty International) za fotografiju "Majka i ćerka".

 

Druga nagrada pripala je rumunskom fotografu Vadimu Girdi (Ghirda) iz agencije AP za fotografiju "Beba Andrej" ("Baby Andrei").

 

Treću nagradu osvojio je Miloš Cvetković iz dnevnika "Blic", za fotografiju "Brusač kočionih paknova".

Ovogodišnji žiri za Betinu nagradu činili su: Aleksandar Anđić (Vreme), Dragan Kujundzić (Asocijacija fotografskih autora), Vladimir Tatarević (Fakultet primenjenih umetnosti), Srđan Sulejmanović (EPA) i Nenad Petrović (Beta).

Pobednici konkursa dobili su: 1.000 evra za prvu, 750 evra za drugu i 500 evra za treću nagradu.

Specijalnu nagradu za sportsku fotografiju, generalnog sponzora izložbe Telekoma Srbije, dobio je Kostadin Andonov, iz bugarskog sportskog portala Sportline, za fotografiju "Slalom".

Specijalna nagrada za ljudska prava Medijske organizacije jugoistočne Evrope (SEEMO) pripala je Igoru Pavićeviću iz magazina Nedeljnik za fotografiju "Ručak na barikadi".

Nagradu publike koja je glasala preko sajta "Fejbuk" dobio je Zoran Petrović iz Gradske turističke organizacije Kragujevac za fotografiju "Djavoli".

Fotografije će narednih dana biti izložene u glariji "Nju moment" u Beogradu, a od 15. jula biće izložene u Parizu u Kulturnom centru Srbije. Najavljeno je da će fotografije biti predstavljene u oktobru u Umetničkom centru Sent Bridžid u Otavi.
<

br />

 
 
Pošaljite komentar
Pošaljite komentar


 

Partner rubrike

luxemburg mali

18.05.2017, Beograd
Organizator: EU info centar
18.05.2017, Beograd
Organizator: EU info centar
25.05.2017, Beograd
Organizator: EU Info centar

PROJEKTI I KONKURSI

EurActiv franšiza za Srbiju:
Novinska agencija BETA, direktor: Radomir Diklić, glavni i odgovorni urednik: Dragan Janjić
Novinska Agencija Beta
Developed by Zorica Filipović, Predrag Tošić
EKO ZNACKA