Proglašen dobitnik nagrade publike na Betinom konkursu      

Objavljeno : 15.05.2012. Štampa El. pošta bookmark
 

Novinska agencija Beta

Fotograf Zoran Petrović iz Turističke organizacije Kragujevca dobitnik je nagrade publike na devetom konkursu Betina fotografija godine. Više od sedam i po hiljada posetilaca Fejsbuka glasalo je za najbolju fotografiju na ovogodišnjem Betinom konkursu za najbolju medijsku fotografiju jugoistočne Evrope, a najviše glasova dobila je fotografija pod nazivom "Đavoli", za koju će njen autor Zoran Petrović biti nagrađen mobilnim telefonom. Glavne nagrade na konkursu Betina fotografija godine biće uručene u četvrtak 17. maja u beogradskoj galeriji "Nju Moment", kada će biti i otvorena izložba odabranih radova.


Od 518 fotografija pristiglih od 125 autora iz 13 zemalja jugoistočne Evrope žiri, sastavljen od fotografa medijskih profesionalaca, izabrao je tri, čiji će autori biti nagrađeni sa hiljadu, 750 odnosno 500 evra. Kao i ranijih godina, generalni sponzor izložbe, kompanija Telekom Srbija dodeliće nagradu za najbolju sportsku fotografiju, a Medijska organizacija Jugoistočne Evrope (SEEMO) nagradiće autora najbolje fotografije iz oblasti ljudskih prava.

 

Na svečanosti će biti nagrađen i jedan posetilac Fejsbuka koji je glasao za fotografiju koja je odnela nagradu publike i to kilogramom čokolade, koju dodeljuje Soko Štark, deo Atlantik grupe.

Pored izložbe u galeriji "Nju Moment", 72 rada sa ovogodišnjeg konkursa Betina fotografija godine biće izložena u Parizu, u Kulturnom centru Srbije od 15. jula, a potom i u oktobru u Umetničkom centru Sent Bridžid u Otavi u Kanadi.

 

 
 
Pošaljite komentar
Pošaljite komentar


 

Partner rubrike

luxemburg mali

18.05.2017, Beograd
Organizator: EU info centar
18.05.2017, Beograd
Organizator: EU info centar
25.05.2017, Beograd
Organizator: EU Info centar

PROJEKTI I KONKURSI

EurActiv franšiza za Srbiju:
Novinska agencija BETA, direktor: Radomir Diklić, glavni i odgovorni urednik: Dragan Janjić
Novinska Agencija Beta
Developed by Zorica Filipović, Predrag Tošić
EKO ZNACKA