EurActiv Newsletter
Prijava na NewsLetter


 

Skup o investiranju u energetiku u regionu    
Objavljeno : 15.06.2012. | Ažurirano : 21.06.2012. Štampa El. pošta bookmark
 
Organizator: Intelligent Investment in Emerging Markets
Mesto: Beograd
Datum: 19.06.2011

Peti forum finansiranja energetike Balkana održaće se 19. i 20. juna u hotelu Kontinental (Continental), u Beogradu (Vladimira Popovića 10), a okupiće domaće i strane stručnjake, zvaničnike nadležne za energetiku, predstavnike kompanija iz privatnog i javnog sektora, banaka i fondova. Glavne teme skupa su razvoj energetskog sektora u regionu i mogućnosti za investiranje i finansiranje projekata u toj oblasti. Skup počinje u utorak, 19. juna, u 9.00.

 

Forum o finansiranju energetike u regionu organizuje agencija za konsalting Intelidžent investment in imerdžing markets (Intelligent Investment in Emerging Markets) iz Londona, a sponzori skupa su Grin for grout fond (Green for growth - GGF) za jugoistočnu Evropu i grčka gasna kompanija DEPA.

 

Na skupu će biti reči o rekonstrukciji energetskih postrojenja, unapređenju zakonske regulative, preraspodeli javnih i privatnih finansijskih resursa i tržišnim kretanjima u regionu. Cilj konferencije je i da se razmotre finanijske konstrukcije energetskih projekata za investitore, uključujući analize mogućnosti i rizika za poslovanje u toj oblasti na Balkanu.

 

Posebno će biti reči o projektima u oblasti obnovljivih izvora energije i energetske efikasnosti.

 

Najavljeno je učešće predstavnika ministarstva nadležnih za energetiku Bugarske, Hrvatske, Rumunije, Crne Gore, Direktorata za energetiku Evropske komisije, kompanija iz privatnog i javnog sektora, uključujući generalnog direktora Srbijagasa Dušana Bajatovića, direktora za trgovinu Elektroprivrede Srbije Dragana Vlaisavljevića i direktora EFT grupe za zapadnu i centralnu Evropu Tomaža Orešiča.

 

Na konferenciji će učestvovati i generalni sekretar Agencije za energetiku Srbije Petar Maksimović i zamenik direktora Agencije za energetsku efikasnost Vojan Kovačić, predstavnici Evropske investicione banke, Evropske banke za obnovu i razvoj, više banaka i fondova, i stručnih organizacija.

 

Program konferencije dostupan je na sajtu agencije Intelidžent investment in imerdžing markets.

 

 

 
 
Pošaljite komentar
Pošaljite komentar


 

Partner rubrike

Elektroprivreda Srbije
luxemburg mali

25.03.2017, Rim
Organizator: Evropska unija
6 - 8.4.2017, Budimpešta
Organizator: Evropska dunavska akademija
08.03.2017, Beograd, Niš
Organizator: EU info centar, UN u Srbiji, EU info kutak
02.03.2017, Beograd
Organizator: EU info centar
23.03.2017, Beograd
Organizator: EU Info centar

PROJEKTI I KONKURSI

EurActiv franšiza za Srbiju:
Novinska agencija BETA, direktor: Radomir Diklić, glavni i odgovorni urednik: Dragan Janjić
Novinska Agencija Beta
Developed by Zorica Filipović, Predrag Tošić
EKO ZNACKA